Autor: Zoran Strika - strika@021.rs/ foto: printscreen

Novi Sad
06.02.2017.
13:07 > 16:46
Roditelji učenika drugog dva Osnovne škole "Marija Trandafil" u Veterniku pobunili su se zbog smene učiteljice Tanje Josimović.
  • Vesna

    07.04.2017 19:06
    Grešiš, Dado
    Gospođica&gospođa nije član ni jedne stranke, već samohrana majka troje dece koja je 13 godina putovala 120 km do posla i nazad, iako živi blizu veterničke škole, a nije mogla svih tih godina da dobije posao u NS ili okolini jer nije imala 3-7 hiljada evra da tutne nekom od ovih na vrhu u ruke ( toliko ovde košta posao u školi ), niti ima ikoga ko bi mogao da ''potegne'' za nju. Radila sam nekoliko godina u kolektivu sa njom i izvrstan je pedagog, kako sam već rekla na par mesta, izuzetno je posvećena poslu, bori se kao lav za svoje đake i izvodi odlične generacije đaka, što se sve može proveriti u školi u kojoj je radila više od 20 godina. Deca je obožavaju, iako važi za poprilično strogu učiteljicu, a ti razmisli zašto je to tako. Nije sve u politici, ta žena je svojim radom zaslužila da posle toliko godina više ne putuje satima do posla i nazad.
  • Garudijan

    11.02.2017 16:25
    Recenzija
    Sve ove komentare treba postaviti u recenzije na sajtu O.Š. Marije Trandafil možda neko od ovlašćenih i pročita. Inače direktorica uvek stavlja školu isred dece i ne interesuje je uspeh i kvalitet nastave.
  • Suzana

    10.02.2017 09:22
    Bez iskustva
    Imenovana bez iskustva u prosveti. Prijavila radni staz u privatnoj frizerskoj skoli VOJKAN, a tamo nema predmet geografija.








    2
  • Vojvodjanin

    08.02.2017 15:22
    Upućen
    Čitam komentare ovih majki koje ne znaju šta će od sebe pa po ceo dan pametuju i sve im smeta. One znaju kako se vodi škola, a nemaju ni celu srednju završenu. Verovatno ni osnovnu.
  • inspektor

    07.02.2017 00:49
    doktorant
    I ja sam doktorant u Brckom. HA ha jos da postanem direktot? Da li ima kurs Kako postati bogat i pametan. Cuj nece se zameriti kome ? .....
  • Samo mama

    07.02.2017 00:25
    Na zalost i moje dete ide u ovu skolu! Istina, menjali su se ucitelji u nizim razredima, ali je to NISTA kako "odlaze" u starijim razredima! Desavalo se da se nastavnik uopste ne pojavi na casu, i samo se cuje "OTISAO" i to je sve... samo otisao bez ikakvih obrazlozenja, bez icega! Jednom prilikom su joj roditelji postavili pitanje, na sta je ona samo odgovorila "Ko ste vi da vam ja odgovorim?!"
    Toliko o skoli i direktorici
  • Dragiša Cvijić

    06.02.2017 23:55
    Hvala za komentare ;)
    Pre svega malo informacija u vezi našeg protesta. Niko od nas roditelja ne bi reagovao na smenu učiteljice koja je zaposlena na odredjeno da smo o tome blagovremeno obavešteni da možemo decu pripremiti. Učiteljica je zvanično obaveštena 26 januara da joj se od 01 februara raskida ugovor. 27 januara je vec potpisan ugovor sa novom uciteljicom. 30 januara učiteljica saziva roditeljski sastanak na kojem obavestava roditelje (za koji dikrektorica smatra da uopšte nema potrebe i da će roditeljski održati nova učiteljica kada počne da da radi)
    Sve do 26 januara učiteljica nije znala da će dobiti otkaz zato što je direktorica birala izmedju nje i učiteljice iz boravka. Zbog školske slave 27 januara učiteljica nije mogla da sazove roditeljski pre ponedeljka 30 januara.
    Prava deteta za koja mi smatramo da su povredjena i koja su deci zakonom zagarantovana.
    VII ПРАВА ДЕТЕТА И УЧЕНИКА, ОБАВЕЗЕ И
    ОДГОВОРНОСТИ УЧЕНИКА
    Права детета и ученика
    Члан 103
    5) благовремену и потпуну информацију о питањима од значаја за његово школовање;
    6) информације о његовим правима и обавезама;
    10) покретање иницијативе за преиспитивање одговорности учесника у образовно-
    васпитном процесу уколико права из тач. 1) до 9) овог члана нису остварена;

    Direktorica tvrdi da nije u obavezi da saziva roditeljski sastanak sto opet opovrgava sledeći član zakona:
    Duznost direktora skole
    11) стара се о благовременом објављивању и обавештавању запослених, ученика и
    родитеља односно старатеља, стручних
    органа...
  • Bogomir

    06.02.2017 23:31
    Kompetentnost direktorke
    Važno je ispitati sledeće:
    1) Kako je direktorka Grahovac postala direktor, da li je imala uslove za direktora?
    2) Da li je njen suprug Drahovac-načelnik Pokrajinske inspekcije i kako je on namestio svoju ženu za direktora?
    3) Podrška roditeljima jer se radi o sumnjivim rabotama. Smeniti Načelnika Grahovca.
    Gradska i Pokrajinska vlast da se pita a ne nepravda ispod žita.
  • Tanja

    06.02.2017 21:25
    Skola nije samo mesto sticanja znanja gospodjo direktorka. Kad bi malo vise pratili emocije dece u nasem skolstvu sve bi bilo drugacije.Zalosno je to sto ste ovo i javno priznali.
  • otisla

    06.02.2017 18:58
    direktor
    direktorka mozda po zakonu nije imala obavezu da mozda razgovara sa roditeljima i decom ali je MORALNU svakako imala. Doticna je slepo poslusala naredbu i sacuvala svoj polozaj ali nebi smela da izjavi da je koleginica otisla jer je oterana a ne otisla jer se iz kolektiva odlazi swvojom voljom.Zatim kaze da je uciteljicu i nastavnicko vece jos u decembru obavestila da ce mozda doci do promene a tek sada dolazi do nje i oterana koleginica se sto je ljudski i normalno nadala da nece i zato nije unaored obavestila roditelje i decu . Postavlja se pitanje dali ke oterana uciteljica bila u stalnom radnom odnosu i gde je sada.Ovo je jos jedan od dokaza da se u Srbiji ne cene red i rad vec samo poltronstvo i veza . Sramota
  • Cherokeez

    06.02.2017 18:40
    nije prvi put
    Ovo se ne desava prvi put. Ispitajte koliko je profesora zaposleno i otpusteno samo od pocetka ove skolske godine i zasto.
    Bilo bi zanimljivo i da se vidi kako moze biti direktor skole a ne zadovoljova uslove.
  • Lune

    06.02.2017 18:06
    Doktorat
    Докторат географије стечен на универзитету у Брчком?!
  • sasa

    06.02.2017 17:36
    Kad se samo setim, drugi razred osnovne skole, uciteljica zatrudnela.Mi pod stresom, roditelji traze da abortira, one se nije dala popustiti pod pritiskom. Ja i danas neke greske u zivotu pripisujem toj situaciji.
    Danas svako sebi dozvoli da da bude selektor ,sudija ,direktor...
  • marko

    06.02.2017 17:31
    Narode
    Narode e kad bismo se ovako skupili da skinemo ove diktatore sa vlasti sto nam deru kozu sa ledja i sto nas potrovase uvozom otrovnih namirnica...americki placenici
  • Ja

    06.02.2017 17:17
    mmm
    I mom se detetu promenila učiteljica, iz objektivnih razloga, pa ne pravimo dramu. Na kraju će roditelji zaključivati ocene, učiti decu... ma škola nam i ne treba!
  • ja

    06.02.2017 16:58
    dokon svet
    Nezamenjiva i deca se vezala ha ha dokon svet totalno Bolje idite kuci ne mlatite praznu slamu ili onda decu upisite privatno !
  • majka

    06.02.2017 16:49
    žalosno
    Ovo nije prvi put da se dešava da foticna direktorka izvrsava svoju samovolju.Verujem da bi 90% roditelja glasalo za njeno smenjivanje ali nismo dovoljno slozni niti organizovani.Mnoge stvari ona "postavi na svoje mesto".Jedan od primera je da nije HTELA da obavesti porodice sa troje dece da imaju pravo na besplatne udzbenike preko grada a dobila je napismeno od grada.Na pitanje zasto odgovara kako grad to sigurno nece ispostovati i onda ce roditelji nju da krive.Prihvatljiviji odgovor bi bio da u skoli ima prilican broj porodica sa troje dece sto bi drasticno umanjilo broj porucenih udzbenika preko skole od kojih ona naravno ima procenat Bilo bi tu jos svasta da se doda ali mi roditelji se tu nazalost nista ne pitamo.Surovost u namestanju nastavnika i more uplakane dece nisu ovde retkost.Mnogi dobri pedagozi su na ovaj nacin ovde otputovali.Sve u svemu,mnogo toga bi mi kao roditelji imali da kazemo samo nazalost doticna ima dobru poleđinu i svi su nad njom nemoćni.
  • dado

    06.02.2017 16:43
    Pa sta nije jasno.... Uclanila se gospodjica&gospodja u strnaku..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna